Logo NVET

Euritmietherapie helpt!

et helptBoekje van Johannes Treuren

Euritmietherapie wordt door mensen van alle leeftijden en met uiteenlopende klachten beoefend. Johannes Treuren (euritmietherapeut in Zutphen) heeft zijn patiënten gevraagd om hun ervaringen op te schrijven. Deze (27) ervaringen zijn in een boekje ‘Euritmietherapie helpt’ gebundeld.

De NVET is Johannes erkentelijk dat ervaringen uit deze bundel hier gepubliceerd mogen worden. We beginnen graag met het voorwoord, geschreven door Karel Freeve, huisarts in Zutphen.

Lees meer

Euritmietherapeut aan het woord

Nawoord bij het boekje ‘Euritmietherapie helpt’ door Johannes Treuren.

De bijdragen in dit boekje zijn geschreven door patiënten die tussen januari 2007 en juli 2009 in therapeuticum ‘de Rozenhof’ in Zutphen één of meer behandelingen euritmietherapie hebben gevolgd.
Op mijn verzoek hebben zij hun ervaringen op papier gezet. Door hun medewerking werd de uitgave van deze publicatie mogelijk.

Lees meer

Buikpijn en Weerbaarheid

Op aanraden van de fysiotherapeut waar we in verband met buikklachten van onze elfjarige zoon heen gingen, hebben we hem na het afronden van de massage behandeling aangemeld voor euritmietherapie. We hadden ontdekt dat hij emoties als het ware ‘vastzet’ in zijn lijf waardoor hij buikpijn kreeg.Het doel van de euritmietherapie was naar onze mening om hem te leren beter bij zichzelf te blijven, beter ‘ik’ te leren zeggen en invloeden van buitenaf niet zo gemakkelijk binnen te laten komen.

Lees meer

Angst

Na een traumatische ervaring, waarop ik reageerde met angst- en paniekaanvallen, kwam ik bij mijn huisarts terecht. In eerste instantie schreef hij medicijnen voor. Na een maand, toen de ergste angsten wat gedempt waren, adviseerde hij om met euritmietherapie te beginnen. Euritmie? Ik zag beelden van sierlijk zwevende figuren, omhuld met wijds wapperende sluiers voor me. Heel zacht, soft en zweverig dus. Ik vroeg me af of dit wel iets voor mij was.

Lees meer

Hersenbloedingen

Een aantal jaren geleden heb ik een aantal forse hersenbloedingen overleefd. Bloedingen in de kleine hersenen: het regelgebied van onder andere de coördinatie van de motoriek. Ik had en heb geen verlammingen. Iets hapert in mijn linkerhand en mijn linkerbeen. De neus van mijn linkerschoen is altijd het eerst versleten. En waar ik uitgesproken rechtshandig was, ben ik dat nu helemaal. Ik moet oppassen voor een zogenaamde ‘neclect’: mijn linker arm vergeten in te schakelen.

Lees meer

Meer artikelen...

Uitspraken van patiënten

  • " Het is nu twee maanden later en ik heb geen last meer gehad van duizeligheid. De oefeningen doe ik nog dagelijks."

  • "Wat ik zeer charmant vind aan de euritmie is de afwisseling tussen intensief oefenen en dan weer loslaten."

  • "Vast staat, dat hij vooruit gegaan is op het gebied van taal: spelling, schrijven, technisch en begrijpend lezen en rekenen: cijferen, breuken en inzicht."

  • "Ook al heb ik maar een paar minuten geoefend, ik ben dan minder gespannen, rust meer in mezelf en adem rustiger..."

Vind een therapeut in uw regio

03Zoekt u een Euritmietherapeut bij u in de buurt?
Raadpleeg het NVET-Ledenregister.