Logo NVET

Veerman , Dhr. W.

Status: Geregistreerd lid (i)

Instelling/Praktijk:

Irtha, Praktijk voor Euritmietherapie, Cursus en Scholing

Adres

  • Sint Martinusstraat 9
  • 7231 CK
  • Warnsveld
  • Gelderland

Contact


Profiel:

Wieger Veerman (1959) volgde in de jaren negentig de opleiding tot euritmist, sindsdien werkt hij als leerkracht euritmie op de vrijescholen en daarnaast werkt hij met diverse groepen volwassenen om kunstzinnige en hygiënische euritmie voor iedereen toegankelijk te maken.

Vanaf 2005 deed hij een vervolgopleiding tot euritmietherapeut. Tijdens zijn afstuderen werkte hij samen met een antroposofische tandarts en leerde hij hoe euritmie ingezet kan worden bij gebitscorrectie. Sinds 2006 werkt hij als vakleerkracht euritmie en als euritmietherapeut op de vrijeschool in Deventer en komt daar veel met dyslectische en hooggevoelige kinderen in contact.

Sinds 2008 is hij ook werkzaam als euritmietherapeut vanuit zijn eigen praktijk in Warnsveld. In zijn praktijk aan huis komen kinderen van 4 vrijescholen uit de regio, ook weten volwassenen de weg te vinden naar de huiselijke praktijk in Warnsveld.
Hij is intussen gespecialiseerd in het behandelen van: orthodontistische problemen, dyslexie, oogproblemen en hooggevoeligheid, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Voor invalide en gehandicapte patiënten gaat hij de deur uit en komt bij de mensen thuis.

Wieger: “Vooral de afwisseling tussen het pedagogisch klassikaal werken en het therapeutisch individueel werken ervaar ik als heel verfrissend; het omschakelen houd me wakker en alert. Het stilstaan bij de actualiteit van de euritmie in onze snelle en virtuele wereld zie ik als een dagelijkse uitdaging in al het euritmisch werk”